Autoverzekering startpagina
  Verzekeren

Klantenservice


 
  Autoverzekering punt com

Autoverzekering woordenboek - W

A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z

WA-verzekering

Wat regelt de WA-verzekering?
De bezitters van een motorrijtuig zijn wettelijk verplicht een WA-verzekering af te sluiten. De WA-verzekering dekt de aansprakelijkheid voor schade die jij met je auto aan anderen toebrengt. Je tegenpartij heeft het recht rechtstreeks bij je eigen verzekeringsmaatschappij voor schadevergoeding aan te kloppen. Stelt de tegenpartij jou aansprakelijk of dient hij een claim bij je in, stel dan je verzekeraar of tussenpersoon daarvan meteen op de hoogte en stuur de documenten direct door. Je meldt dit aan de benadeelde en bericht hem dat je verzekeraar de zaak verder zal behandelen.

Als de verzekeraar tot de slotsom komt dat je aansprakelijk bent voor de schade, is hij verplicht om de tegenpartij schadeloos te stellen. Het kan voorkomen dat de verzekeraar schade uitkeert, terwijl je naar je vaste overtuiging geen enkele blaam treft. Vaak komt dat, omdat de wet en rechtspraak verschil maken tussen ‘schuld’ en ‘aansprakelijkheid’. Vindt bijvoorbeeld een aanrijding plaats tussen een motorrijtuig en een fietser of voetganger, dan stellen wet en rechtspraak dat de bestuurder van het motorrijtuig aansprakelijk is. Hij moet dan aantonen dat ook de fietser of voetganger schuld heeft. Is daarvoor onvoldoende bewijs, dan is de verzekeraar wettelijk verplicht de schade te betalen.

Wanneer je een ander in jouw auto laat rijden, is je WA-verzekering ook geldig als die ander met de auto schade aan een derde toebrengt. Maar pas op: de verzekering is niet geldig, wanneer:
  • de bestuurder geen geldig rijbewijs heeft (tenzij het niet langer dan één jaar is verlopen)
  • de bestuurder de rijbevoegdheid is ontzegd.
autoverzekeringen Voorwaarden

Op deze site kunt u zelf premies berekenen. Hiervoor is een korting verwerkt in de premie. De premies zijn zeer concurrerend en de polisvoorwaarden zijn prima.

Alle voordeligste aanbiedingen in een overzicht

Wenst u advies bij het afsluiten van een verzekering? U kunt ons telefonisch bereiken, van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00, op telefoonnummer :

0318 - 66 66 66

Ook kunt u met ons in contact komen via het contactformulier.
 
           
 

Verzekeringstermen

Heeft u ook wel eens moeite met de vele verzekeringstermen? Kijk een in ons verzekeringswoordenboek voor een duidelijke uitleg. Lees verder

Overzicht

Rechtsbijstandverzekering

Gelukkig staat u er niet alleen voor als u een goede rechtsbijstand verzekering heeft afgesloten. Want dan bent u verzekerd van de allerbeste juridische hulp. Lees verder

Nieuwe autoverzekering

Bent u op zoek naar een nieuwe verzekering? Bij ons bent u aan het juiste adres. Wij vergelijken alle verzekeraars en bieden u de voordeligste premie aan met de hoogste no-claim korting tot wel 80%!

 

 
 
 
Copyright © All Rights Reserved. autoverzekering.com.nl is een initiatief van Buro Financieel Advies, Ede
 
   

 

Startpagina autoverzekering.com.nl Vergelijk en bereken uw voordeel! Klantenservice Over Ons Contactgegevens autoverzekering.com.nl Autoverzekering premie berekenen Autoverzekering berekenen Dekkingsoverzicht Voordelen autoverzekering Veelgestelde vragen Objectswijziging doorgeven Schade melden Contact met ons opnemen Veelgebruikte formulieren Klantenservice