Startpagina autoverzekering.com.nl Vergelijk en bereken uw voordeel! Klantenservice Over Ons Autoverzekering premie berekenen Contactgegevens en formulier Autoverzekering startpagina
  Verzekeren

Klantenservice 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Autoverzekering punt com

Veelgestelde vragen

 

Ben ik verzekerd als ik een proefrit wil maken voordat ik de auto koop?

De proefrit valt onder de verzekering van de verkoper (als eigenaar van de auto). Wil je een auto kopen van een particulier of een niet-erkend garagebedrijf, vraag dan even naar de verzekeringsgegevens.

Terug naar boven

Moet ik met rijden wachten totdat ik de polis in huis heb?

Bij veel verzekeraars en adviseurs is het voldoende om de gegevens van de auto door te geven. Dat kan vaak ook telefonisch. Je bent vanaf dat moment ‘voorlopig gedekt’ in afwachting van de definitieve polisgegevens en de verzekering is dan geldig.

Terug naar boven

Is de verzekering ook geldig buiten Europa?

Ga je met het voertuig naar landen buiten Europa, kijk dan op de groene kaart, waarop staat in welke landen de verzekering van kracht is. Let erop dat de verzekering geldig is voor het land buiten Europa, waar je naartoe wilt en neem bij twijfel contact op met de verzekeraar of je adviseur.

Terug naar boven

Ik kan bij geen enkele autoverzekeraar terecht, wat nu?

Het kan gebeuren dat het door bijzondere omstandigheden niet mogelijk is een verzekering bij verzekeraars af te sluiten. Bijvoorbeeld omdat je in korte tijd veel schaden hebt gehad, of – om een ander voorbeeld te noemen – gezien je leeftijd. In dat geval kun je meestal terecht bij Rialto Verzekeringen. Wenst u een offerte? Neem telefonisch contact met ons op. Ons nummer is 0318 - 66 66 66.

Terug naar boven

Zijn mijn aanhangwagen en caravan ook verzekerd?

Ja, de schade die door een aanhangwagen/caravan aan een derde wordt toegebracht, is verzekerd op de WA-verzekering van de auto. De schade aan de aanhanger/caravan zelf is niet verzekerd.

Terug naar boven

Als er schade ontstaat door de lading op of achter mijn auto; is die ook verzekerd?

Schade door (afvallende) lading is ook verzekerd. Niet verzekerd is de schade die ontstaat door het laden en lossen van de auto.

Terug naar boven

Welke personen zijn op de WA-verzekering verzekerd?

Natuurlijk ben je dat zelf als eigenaar van het motorrijtuig en ook zijn op de polis verzekerd: de gemachtigde bestuurder en de inzittende passagiers.

Terug naar boven

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet te veel premie betaal?

Je kunt de premies van de verschillende verzekeringen op internet vergelijken, of een adviseur daarvoor raadplegen. De hoogte van de premie wordt voor een belangrijk deel bepaald door het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Die korting kan oplopen tot tachtig procent.

Terug naar boven

Als ik voor het eerst een autoverzekering sluit, betaal ik dan altijd honderd procent van de premie?

Dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Sommige verzekeraars houden rekening met je leeftijd en met het aantal kilometers dat je per jaar rijdt. Ook die factoren kunnen aanleiding zijn om voor een korting in aanmerking te komen. De regio waar je woont heeft invloed op de hoogte van de basispremie.

Terug naar boven

Hoe kan ik mijn schadevrije jaren aantonen?

Bij beëindiging van een verzekering ontvang je van de verzekeraar een verklaring. Sinds 1 september 2007 houden verzekeraars deze gegevens zelf bij in een database. Daarin zetten zij de schadevrije jaren van polissen die na die datum zijn beëindigd.

Terug naar boven

Heb ik altijd een eigen risico bij een cascoverzekering?

Standaard is sprake van een eigen risico van 135 euro. Ben je jonger dan 24 jaar, dan is het eigen risico vaak hoger. Veel verzekeraars laten het eigen risico geheel of gedeeltelijk vervallen wanneer je de schade laat repareren bij een aangesloten reparatiebedrijf. Voor ruitschaden gelden aparte regelingen, die je kunt nalezen in de polisvoorwaarden.

Terug naar boven

Wat is het verschil tussen nieuwwaarde en dagwaarde?

Veel verzekeraars bieden in hun volledige cascoverzekering een nieuwwaarderegeling: zij vergoeden bij een total loss schade de nieuwprijs van je auto die geldt op het moment van de schade. Soms is deze regeling geldig totdat de auto één jaar oud is, maar er zijn ook regelingen die de nieuwwaarde gedurende twee of drie jaar vergoeden.
Daarna krijg je bij total loss de dagwaarde vergoed. Dat is het bedrag dat je nodig hebt om een gelijkwaardige auto te kunnen kopen.

Terug naar boven

Zijn alle accessoires ook verzekerd?

De accessoires die tot de standaarduitrusting behoren, zoals standaard sierstrepen en siervelgen zijn meeverzekerd. Verzekeraars gaan verschillend om met accessoires die niet tot de standaarduitrusting van je auto gerekend kunnen worden. Soms zijn die tot een bepaald maximumbedrag meeverzekerd. Soms ook wordt verschil gemaakt tussen audioapparatuur en andere accessoires. Bij een aantal verzekeraars is het mogelijk om kostbare apparatuur tegen extra premie mee te verzekeren. Wat niet expliciet is verzekerd, wordt bij de schade ook niet vergoed.

Terug naar boven

Wanneer sluit ik een volledig cascoverzekering af?

Deze verzekering is bedoeld voor ‘jonge’ auto’s; bijvoorbeeld voor auto’s die niet ouder zijn dan drie tot vijf jaar. Veel automobilisten houden deze verzekering wat langer in stand als zij dankzij het aantal schadevrije jaren een hoge korting hebben opgebouwd en dus een relatief lage premie hoeven te betalen.

Terug naar boven

Wat zijn de gevolgen voor mijn bonus-malusregeling?

Als je verzekeraar een bedrag heeft vergoed aan jou of aan de tegenpartij, val je terug naar een lagere trede. Kijk in de polisvoorwaarden om te zien naar welke trede je gaat. Soms heeft zo’n terugval geen invloed op de premiekorting. Is dat wel het geval, dan kan het aantrekkelijk zijn om het uitgekeerde bedrag aan de verzekeraar te betalen. Neem daarover contact op met je verzekeraar. Er bestaan ook bonusbeschermingsverzekeringen. Als je zo’n verzekering afsluit, komt met één schade per jaar je kortingspercentage niet in gevaar. Maar dat geldt alleen bij de verzekeraar waar je de bonusbeschermingsverzekering hebt afgesloten.

Terug naar boven

Houdt het Waarborgfonds een eigen risicobedrag in?

Bij schade veroorzaakt door een niet geïdentificeerd motorvoertuig (bijvoorbeeld doorrijden na een ongeval) geldt een eigen risico van 250 euro. Bij schade veroorzaakt door een onverzekerd motorrijtuig is geen eigen risico van toepassing.

Terug naar boven

Voorwaarden

Op deze site kunt u zelf premies berekenen. Hiervoor is een korting verwerkt in de premie. De premies zijn zeer concurrerend en de polisvoorwaarden zijn prima.

Alle voordeligste aanbiedingen in een overzicht

Wenst u advies bij het afsluiten van een verzekering dan kunt u ons bellen, van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00, op telefoonnummer :

0318 - 66 66 66

Ook kunt u met ons in contact komen via ons contactformulier.
 
           
 

Laatste Nieuws

Overzicht

Rechtsbijstandverzekering

Gelukkig staat u er niet alleen voor als u een goede rechtsbijstand- verzekering heeft afgesloten. Want dan bent u verzekerd van de allerbeste juridische hulp.

No-claim beschermer

De no-claim beschermer is een aanvulling op uw autoverzekering. Hiermee bent u bij schade beschermd tegen terugval in no-claim. U mag 1 schade per jaar claimen... lees verder

 

 
 
 
Copyright © All Rights Reserved. autoverzekering.com.nl is een initiatief van Buro Financieel Advies, Ede
Privacy Policy | Terms Of Use | Sitemap | Disclaimer
 

 

Autoverzekering berekenen Dekkingsoverzicht Voordelen autoverzekering Veelgestelde vragen Objectswijziging doorgeven Schade melden Contact met ons opnemen Veelgebruikte formulieren Klantenservice